Nu er det officielt: Google fjerner adgangskoder fra alle deres apps

Skrevet af Nicolai Steinicke

12/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har offentliggjort en stor nyhed i forbindelse med Cyber ​​Security Month.

Mest læste i dag

Hvis du er noget ligesom mig, har du flere forskellige adgangskoder til flere forskellige platforme - alle er en smerte at huske.

Men det vil ikke længere være et problem med Google og dens apps som YouTube, da søgemaskinen ønsker at skrotte adgangskoder helt.

I en artikel delt på Googles blog i går (10. oktober) delte teknologigiganten sine intentioner om at gøre alle sine apps nøglevenlige.

"Tidligere i år introducerede vi understøttelse af nøgler, en enklere og mere sikker måde at logge ind på dine onlinekonti," forklarede artiklen.

"Vi har modtaget meget positiv feedback fra vores brugere, så i dag gør vi nøgler endnu mere tilgængelige ved at tilbyde dem som standardmulighed på personlige Google-konti." I tråd med andre apps vil folk kunne bruge deres fingeraftryk og ansigtsgenkendelse som middel til at logge ind på deres konti.

Ikke kun gør dette indlogning meget hurtigere, det er også mere sikkert, da - ifølge Google - nøgler er baseret på en type kryptografi, der gør dem mere sikre. De siges også at være modstandsdygtige over for phishing.

Men det er ikke helt farvel til adgangskoder endnu, da folk stadig vil få muligheden for at bruge dem for tiden.

"Vi ved, at nye teknologier tager tid at fange an - så adgangskoder kan være her et stykke tid endnu," forklarede bloggen yderligere.

Uber har også for nylig meddelt, at de sigter mod at bruge flere nøgler og har betegnet det som en 'win-win' for både firmaet og dets kunder.

Ramsin Betyyousef, en senior direktør for teknik hos Uber sagde om ændringen, som citeret af The Independent: "Vi har set gode resultater fra lanceringen af nøgler på vores apps og opfordrer alle brugere til at tage nøgler i brug.

"Det er i sidste ende en win-win for Uber og Ubers kunder."

Andre steder droppede Apple adgangskoder tilbage i september 2022.

Ved tidspunktet for annonceringen beskrev Apple's vicepræsident for internetteknologier, Darin Adler, nøgler ved WWDC som en 'næste generations legitimationsoplysning, der er mere sikker, lettere at bruge og sigter mod at erstatte adgangskoder for godt'.

"Med nøglen vil du kunne gå op til en ikke-Apple-enhed og logge ind på et website eller en app ved blot at bruge din iPhone."

"Vi ser frem til en fremtid uden adgangskoder," tilføjede han.

Mens nøgler er blevet rost for deres bekvemmelighed, er nogle måske mindre glade for den nye ændring, der implementeres på mange store mærker - især Netflix-brugere, der deler deres adgangskoder med familie og venner.

Streamingplatformen truede med at stramme op på deling af adgangskoder tidligere i år, men (heldigvis for nogle) har den ikke nævnt noget om at skifte til nøgler foreløbigt.