Nu er det officielt: Ryanair lukker basen i Billund

Ryanair lukker med sikkerhed sin base i Billund Lufthavn, da fagbevægelsen ikke inden deadline har valgt at droppe sin varslede konflikt mod selskabet, som skulle begynde 18. juli.

Det oplyser Ryanair i en pressemeddelelse.

Det irske flyselskabs marketingchef, Kenny Jacobs, siger, at han er ked af, at den danske fagbevægelses "vildledte handling" har tvunget Ryanair til at lukke selskabets to danske baser.

- Men det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at vores kunder kan blive ved med at flyve til og fra Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Basen i Billund lukker fredag klokken 23.

Ryanair oplyste tirsdag, at selskabet ville lukke basen i Billund fredag, hvis ikke LO inden onsdag klokken 17 ville trække sit konfliktvarsel tilbage.

- Det, vi siger til Ryanair og alle andre, er, at trusler preller af på os. Vi kører efter de retningslinjer og det medhold arbejdsretten har givet os, siger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

- Det gør man ved at varsle en konflikt men også ved at sætte sig til forhandlingsbordet. Det har Ryanair ikke ønsket at gøre, og det er vi selvfølgelig kede af, siger hun.

De to Ryanair-ruter til Korfu og Kreta stopper fra 30. juli. De resterende 12 sommerruter fortsætter, oplyser selskabet. Desuden har selskabet varslet, at flere vinterruter lukker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip