Nu er det slut med at producere Gammel Dansk i Danmark

De små skarpe på frokostbordet vil også fremover hedde Aalborg Akvavit - også kendt som Rød Aalborg. Men nu vil snapsen ikke længere blive produceret i Aalborg. Heller ikke Gammel Dansk vil længere blive produceret i Danmark.

Mandag er det nemlig slut med at producere Aalborg Akvavit og Gammel Dansk i Aalborg, når den sidste sending forlader spritfabrikken i den vestlige del af byen omkring klokken 10, oplyser DR Nordjylland.

- Det er en trist dag, siger Lars Kragelund, der er teknisk direktør i det norske firma Arcus Gruppen, som ejer De Danske Spritfabrikker, til DR Nordjylland.

Spritfabrikken har ligget i Aalborg i 84 år, men for et år siden besluttede Arcus Gruppen at flytte produktionen til Norge. De 14 ansatte på den danske fabrik mister alle deres arbejde. Byens borgmester ærgrer sig.

- Vi siger farvel til en markant industrivirksomhed, som har været en del af Aalborgs brand i mange år. Det tror jeg, at der er mange, som synes, er vemodigt, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg Kommune, til DR Nordjylland.

De norske ejere arbejder på at lave et oplevelsescenter og et mikrodestilleri på området i Aalborg, hvor Spritfabrikken ligger.

Arcus Gruppen overtog Aalborg Spritfabrikker i januar 2013,

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip