Nu er dommen faldet: Delvis sejr for Peter Madsen

30/11/2023 14:44

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Selvom dommen betragtes som en delvis sejr, udtalte advokaten, at det er usandsynligt, at sager af denne art vil blive afgjort til fordel for enkeltstående personer

Mest læste i dag

Den kontroversielle sag om Peter Madsen, der afsoner en livstidsdom for et kvindedrab på journalisten Kim Wall, har ført til en dom i en retssag mod Storstrøm Fængsel. 

Peter Madsen har kæmpet for at ændre en lov, der ifølge ham krænker hans menneskerettigheder, hvilket har resulteret i en delvis sejr efter rettens afgørelse.

Det skriver Ekstra Bladet

En ny lov, der forbyder livstidsfanger i de første ti år at have kontakt med personer, de ikke kendte før fængslingen, blev det centrale emne i retssagen ved Retten i Nykøbing Falster. 

Peter Madsen og hans advokat, Tobias Stadarfeld Jensen, udfordrede lovens gyldighed og hævdede, at den overskrider livstidsdømtes menneskerettigheder.

Rettens afgørelse frifandt Storstrøm Fængsel for at krænke Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, men besluttede delvist at imødekomme Peter Madsens ønsker. 

Han får nu tilladelse til at kommunikere med en tidligere fængselsbetjent, som han mødte, før han blev varetægtsfængslet.

Tobias Stadarfeld Jensen, advokaten for Peter Madsen, kommenterede rettens beslutning og bemærkede, "De tør ikke at give den fuld hammer, men de giver den halv hammer," og tilføjede, at retten ikke fandt tilstrækkeligt belæg for, at loven krænkede menneskerettighederne i praksis.

Selvom dommen betragtes som en delvis sejr, udtalte advokaten, at det er usandsynligt, at sager af denne art vil blive afgjort til fordel for enkeltstående personer, da der mangler præcedens for lignende sager. 

Det er dog ikke kun den kvindelige fængselsbetjent, som har ønsket at se den dømte Peter Madsen. Rent faktisk har flere kvinder dukket op til hans retssager i håb om at få kontakt til den indsatte.