Nu er hjælpen på vej: Ebola-serum fra afrikanske patienter kan blive mirakelkur

Inden for tre måneder kan der angiveligt ligge en kur klar, der muligvis kan kurere tusindvis af afrikanske patienter, der er smittet med den dødbringende virus ebola.

Serum af blodet fra raske patienter, der har været smittet med ebola, kan nemlig være klar i løbet af få uger, oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO.

Når en person bliver rask efter at have være syg af ebola, betyder det, at kroppen har lært, hvordan ebola-virussen bekæmpes, og personen vil således have antistoffer i blodet.

Ved hjælp af blodet fra de raske ebola-patienter kan lægerne udvikle et serum ved at fjerne de røde blodlegemer, men samtidig beholde de vigtige antistoffer. Serummet kan så bruges på andre patienter.

Det er uklart, hvor meget serum man kan udvikle, og om det vil dække behovet. Men vicegeneraldirektør Marie-Paule Kieny, WHO, siger ifølge BBC, at arbejdet med medicin og en vaccine går hurtigt fremad, og det kan allerede være klar i januar 2015.

Ebola-udbruddet har krævet over 4500 menneskeliv. De fleste af dødsfaldene er sket i de vestafrikanske lande Guinea, Liberia og Sierra Leone.

En krisekomité i WHO mødes onsdag for at vurdere omfanget af det omfattende ebola-udbrud.

Krisekomitéen består af 20 uafhængige eksperter. Den 8. august slog komitéen fast, at udbruddet i Vestafrika udgør en international folkesundhedskrise. Komitéen kan blandt andet komme med anbefalinger af restriktioner på rejser og handel.

Ligeledes onsdag mødes USA's præsident, Barack Obama, med Ron Klain, der fredag blev udnævnt til at stå i spidsen for og koordinere myndighedernes indsats med at inddæmme ebola i USA.

Tirsdag aften blev en 33-årig fotograf, der i forbindelse med sit arbejde for den amerikanske tv-station NBC blev smittet med ebola i Liberia, erklæret rask.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip