Nu er jægeren jaget: Havørn fundet skudt og maltrakteret

Skrevet af Jesper Larsen

07/05/2015

Dagens topnyheder

Fundet af en ellers sund havørn med en sønderskudt vinge, der også har fået revet hovedet og fødderne af, har gjort jægeren til den jagede. 

Den fredede fugl blev fundet under en bunke paller på den lille ø Lindholm nord for Møn, hvor den manglede hoved og fødder, der efter en obduktion viste sig at være sket, efter den havde fået et ikke-dødeligt antal hagl i den ene vinge. 

Læs også: Tiltale: Drenge lukkede mink og grise ud af burene

Dansk Ornitologisk Forening ser med stor alvor på behandlingen af fuglen, som de frygter er en ynglefugl fra et af parrene i lokalområdet, men de ved godt, at det kan blive svært at finde gerningsmanden. 

- Der er overhovedet ingen mistanke, der er kun en masse teorier. Lige fra at det er en, der hader havørne, til at det en jæger, der troede det var en anden fugl, siger Biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted, til dagens.dk. 

Knud Flensted kaldet sagen en gåde, men han glæder sig over, at Sydsjællands- og Lolland Falsters politi nu er gået ind i sagen. 

Læs også: Norge får dyrepoliti: Skal sørge for, at flere bliver straffet

- Der er ikke stor chance for at finde gerningsmanden, men måske kan politiet finde spor, og forhåbentlig kan omtale af sagen også få eventuelle vidner til at komme frem med oplysninger, siger Knud Flensted. 

Havørnen er en fredet fugl, som der kun findes omkring 60 par af i Danmark. Den kom tilbage til landet i 1995 efter at have været udryddet fra naturen i over 100 år. 

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte Sydsjællands- og Lolland Falsters politi på 114.