Nu er mere end 5000 døde af ebola

Det samlede antal døde har nu rundet 5000 personer i forbindelse med det aktuelle udbrud af ebola i flere vestafrikanske lande, mens 13.703 personer i alt er smittet med den farlige sygdom, oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO.

Men trods det stigende antal dødsofre for den smittefarlige sygdom er der optimisme at spore hos organisationen. I Liberia daler antallet af smittede og døde af ebola nemlig.

- Vi ser helt klart en langsommere udvikling i antallet af nye tilfælde, siger vicegeneraldirektør Bruce Aylward fra WHO.

WHO har arbejdet under pres for at hjælpe med at organisere sengepladser til ebolapatienter i behandlingscentrene i Liberia, men der er i dag omkring 100 tomme senge, påpeger han.

Den seneste stigning i antallet af dødsofre skyldes opdatering med ældre tilfælde, i højere grad end det skyldes, at nye tilfælde er føjet til listen, forklarer Bruce Aylward.

WHO kan konstatere, at antallet af døde er faldet i Liberia, mens antallet af nye ebolatilfælde er stagneret i landet, fortæller Bruce Aylward, som dog ifølge AFP samtidig advarer mod at tro, at ebola-epidemien er under kontrol.

- Har vi følelsen af, at reaktionerne nu er så gode, at vi er ved at få overtaget i forhold til virusset? Ja, vi ser meget klart et fald i antallet af nye tilfælde. Men vi må være forsigtige. Det er, som hvis man har en tiger som kæledyr og siger, at den er under kontrol.

WHO siger, at de tre værst ramte lande - Guinea, Liberia og Sierra Leone - bør være i stand til at leve op til de mål, der er sat for smittebekæmpelse, inden den 1. december.

I sidste uge blev Mali det sjette land i Vestafrika, som kunne registrere et ebola-tilfælde. Patienten, en toårig pige, døde, efter at hun havde rejst med bus fra Guinea med sin bedstemor.

Aylward siger, at regeringen i Mali gør en kæmpemæssig indsats for at spore alle personer, der har været i kontakt med pigen. Indtil nu er der fundet 84, som er sat under overvågning. Der er indtil videre ikke registreret nye tilfælde af ebola.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip