Nu er misbrugsanklaget dansker i USA blevet løsladt

Efter et hektisk forløb er den 22-årige dansker, der er anklaget for at have krænket en række børn seksuelt, blevet løsladt mod kaution i New York.

Ifølge hans advokat har der været tale om et fejlfyldt forløb, hvor danskeren tirsdag aften dansk tid først fik at vide, at han kunne løslades, hvis kautionen blev betalt. Men trods betaling af kautionen, blev han onsdag ført tilbage til fængslet Rikers Island for så at blive løsladt timer senere.

- Da vi kom ud på øen, stod der i hans papirarbejde, at han skulle løslades, men derfra tog det så fem timer, før det skete, siger hans forsvarer, Jane Fisher-Byrialsen, ifølge Berlingske.

Danskeren blev anholdt i New York for to uger siden, efter at en tidligere kollega meldte ham til politiet for at have krænket flere børnehavebørn seksuelt.

Hun hævder, at han i 15 tilfælde har krænket fire- og femårige børn i skolens børnehaveklasse seksuelt.

Den tidligere kollega gik i første omgang til skolen med sine anklager. Det fik skolen til at sætte gang i en undersøgelse, hvor den 22-årige blev overvåget uden hans viden. Skolen fandt, at der ikke var hold i anklagerne, og kollegaen blev senere fyret.

Hun gik efterfølgende til politiet, og den 27. juni blev den 22-årige altså anholdt.

Danskerens forsvarer vil nu sætte en privatdetektiv til at finde den tidligere kollega, der har rejst anklagerne mod danskeren.

Den 15. august skal en dommer tage endeligt stilling til, om der skal rejses en egentlig retssag mod den 22-årige.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) sagde onsdag eftermiddag til Ritzau, at hun følger sagen nøje og glædede sig over dommerens beslutning om løsladelse mod kaution.

/ritzau/

 

Dagens Gossip