Nu er Mohammed det mest almindelige navn til drenge i Oslo

Mohammed er nemlig nu det mest almindelige navn blandt nyfødte drengen i Oslo i Norge. Det viser nye tal fra den norske pendant til Danmarks Statistik, Statistisk Sentralbyrå, SSB.

Lige efter Muhammed kommer navne som Oscar, Filip og Aksel.  Men der er altså flest nyfødte drenge, der får navnet Mohammed, skriver Den Korte Avis.

Mohammeds førsteplads blandt de nyfødte drenge afspejler den ændrede sammensætning af befolkningen i Norge.

Således har det første af Oslos kvarterer nu et flertal af ikke-etniske nordmænd. Det drejer sig om bydelen Søndre Nordstrand, hvor den magiske grænse på 50 procent nu er passeret.

I aldersgruppen 20 til 39 år er det 63 procent, der er af ikke-norsk herkomst, så udviklingen kan kun gå stærkere. Bydelene Stovner og Alna ligger i øvrigt på 49,5 og 48,6 procent.

Udviklingen er dobbelt. På den ene side føres en norsk udlændingepolitik, der nærmer sig svenske tilstande. På den anden side fraflytter nordmænd med ressourcerne til det systematisk de områder, der er blevet meget indvandrertætte.

Om 100 år kan nordmænd udgøre mindre end en tredjedel

I 2012 regnede den norske statistik, Statistisk Sentralbyrå, på tre alternativer med hensyn til indvandring.

I højalternativet, som ”bare” forudsætter en indvandringstakt som den nuværende, vil befolkningen i år 2100 være på 13,3 millioner mennesker, heraf blot 4,3 millioner etniske nordmænd. Det svarer til godt 32 procent af den samlede befolkning, altså lidt mindre end en tredjedel.

Og derfor vil Mohammed også i de kommende generationer være blandt de allermest populære drengenavne i Norge.

Artiklen er skrevet af Den Korte Avis.

 

Dagens Gossip