Nu er politiet klar med afgørelse i tragisk sag om død mand fundet i en skov og mordet på en kvinde

Skrevet af admin

20/07/2016

Mest læste i dag

Det var en tragisk hændelse, der lå bag en mands og en kvindes død i Vinderød ved Frederiksværk for to uger siden.

Her fandt en skovvandrer en 29-årig mand hængende død i et træ i skoven. Et par timer senere blev politiet så gjort opmærksom på, at en 27-årig kvinde lå død i et rækkehus på Vinderød Enghavevej. Hun var blevet dræbt af knivstik i halsen. Begge var fra Eritrea.

Efter to uger med efterforskning og tekniske undersøgelser konkluderer Nordsjællands Politi onsdag i en pressemeddelelse, at manden har dræbt kvinden, hvorefter han har taget sit eget liv.

- De tekniske spor i rækkehuset viste, at den nu afdøde mand var til stede i tiden omkring kvindens død. Der er ikke fundet spor, der antyder, at der har været andre personer til stede i rækkehuset på gerningstidspunktet, hedder det i pressemeddelelsen.

I forbindelse med fundet af de to lig blev 11 eritreere anholdt, og otte af dem blev sigtet for drabet. De blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer afviste at varetægtsfængsle dem. Nu er sigtelsen mod dem frafaldet.

- De anholdte har ikke haft viden om den nu afdøde mands hensigter, ligesom de kontaktede os, straks efter de opdagede, at kvinden var død, udtaler lederen af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Nordsjællands Politi, Henrik Gunst.

Politiet vil ikke fortælle nærmere om de to dødes relation til hinanden eller motivet til drabet.

- Da vi har at gøre med en utrolig tragisk hændelse, ser vi ingen grund til at gå yderligere i detaljer med forløbet, udtaler Henrik Gunst i pressemeddelelsen.

De pårørende er blevet underrettet om, hvad der sket.

/ritzau/