Nu falder der dom over Don Ø i sagen om kursfup i Parken

08/09/2015 07:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Når tirsdagen er omme, vil det stå klart, om en af Danmarks mest kendte erhvervsfolk skal en tur bag tremmer, eller om sagen om påstået kursfup i Parken ender med frifindelse af den tidligere formand for Parken Flemming Østergaard, der også er kendt som Don Ø.

Flemming Østergaard risikerer sammen med tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup to års fængsel for at have holdt hånden under Parkens aktiekurser.

Begge nægter sig skyldige i anklagerne, som gælder opkøb af Parken-aktier for 113 millioner kroner i 2007-2008.

Når dommen afsiges klokken 16 i Københavns Byret tirsdag, bliver der sat et - i hvert fald foreløbigt - punktum i retssagen, som blev indledt 15. december 2014 efter flere års efterforskning i Bagmandspolitiet.

Siden har der været mange timers gennemgang af handler med Parkens aktier, kursudvikling, mails og afspilning af telefonsamtaler fra anklagemyndigheden samt vidneforklaringer fra prominente erhvervsfolk.

- Vi har ikke nogen påstand om, at Parkens ambition var at få kursen til at stige og stige og stige, men man har haft en interesse i at pleje kursen og sikre, at den ikke faldt, sagde senioranklager Jan H. Hansen under sin procedure før sommerferien.

Ifølge de tiltalte blev der dog kun opkøbt Parken-aktier for at afdække reel efterspørgsel til virksomhedsopkøb og optioner til ledende medarbejdere, og selskabets egne aktier blev indkøbt så billigt som muligt.

Jørgen Glistrup stod for den praktiske del af aktieopkøbene. Han var bekymret for kurspåvirkning, men fortsatte alligevel, mens Flemming Østergaard ifølge anklageren udstak retningslinjerne.

Anklagemyndigheden fremhæver blandt andet, at Flemming Østergaard i en mail til Jørgen Glistrup skriver "Kære Jørgen. Kursen. Nu bliver du nødt til at tage actions ".

Tonen mellem anklagemyndigheden og forsvarerne har været skarp undervejs i forløbet.

- Man kommer med løse postulater, og de hænger i luften. Konklusioner har vi ikke mange af, lød det under proceduren fra Jørgen Glistrups forsvarer, Karoly Nemeth, som ikke mener, at anklagerne har fremlagt klare beviser og desuden manipulerer med materialet.

Også Flemming Østergaards forsvarer, Sysette Vinding Kruse, har været skarp i sin kritik.

- Det er ikke nok, hvad anklageren har af opfattelse om sagen, eller hvad de synes om dette eller hint. Det, der er relevant, er, hvad der kan bevises, sagde hun blandt andet under sin procedure.

/ritzau/