Nu fortæller Brittany Maynards mand om hendes planlagte selvmord: Sådan var de sidste timer

Den 1. november 2014 var en ganske særlig dag for 29-årige Brittany Maynard og hendes mand Dan Diaz fra Portland, Oregon i USA. Det var nemlig dagen, hvor parret sagde farvel til hinanden, og den dødeligt syge kvinde gjorde alvor af sin udmelding om, at hun ville tage sit eget liv.

Brittany, der led af uheldbredelig hjernekræft, vidste, at sygdommen vil æde hende op på kort tid, og derfor valgte hun at tage herfra, mens hun stadig var nogenlunde frisk. En beslutning, som hendes mand bakkede fuldt op.

To og en halv måned efter Brittanys selvmord fortæller hendes mand om den sidste, svære dag, i et interview med magasinet People.

Læs også: Kræftsyge Brittany ville selv bestemme over sin død: Nu er hun gået bort

Den 1. november vågnede Brittany tidligt op i parrets hjem og havde et anfald, som mindede hendes om, hvor syg hun var. Da hun kom på højkant igen et par timer senere, spiste de morgenmad.

- Hun ville ud og gå en tur, så vi gik alle udenfor. Vi var otte i alt og hundene. Vi gik en tur, som hun kunne lide, og det var en god morgen, siger 43-årige Dan Diaz, der altid vil huske sin kon som et helt særligt menneske, til People. 

Senere på eftermiddagen vidste Brittany, at nu var tiden kommet.

-Selv da hun forberedte din dødelige dosis af piller, grinede hun og lavede sjov med mig og hendes familie, fortæller Dan og tilføjer:

Læs også: Skal dø på lørdag: Brittany får sit sidste ønske opfyldt

- Hun var omgivet af de mennesker, som elskede hende, og hendes død var fredfyldt.

Kort før Brittanys død flyttede parret til Portland Oregon for at bo i en stat, der tillader aktiv dødshjælp. Det var Brittanys læge, der ordinerede den dødelige medicin.

Inden sin død kæmpede hun ihærdigt for folks ret til at bestemme over deres eget liv og død - en sag som Dan lovede sin kone at kæmpe videre for efter hendes død. 

 

Dagens Gossip