Nu gøres der plads til ulven i den danske natur

For første gang gøres der nu officielt plads i dansk natur til en kommende ulvebestand.

Får ulve i midtjyske statsskove unger, hvad eksperter forventer, skal der tages hensyn til det.

Dermed kan orienteringsløbere, jægere og skovningsmaskiner se frem til at blive ledt uden om ulvefamiliens tilholdssted for at sikre, at dyrene får ro i yngletiden.

Det fremgår af Naturstyrelsens nye plan for driften af de midtjyske statsskove. Det er første gang, at en sådan skovplan har retningslinjer for omgang med ulve.

I Nørlund Plantage ved Herning har man for eksempel ændret jagtformen af hensyn til kommende ulvefamilier. Også forskellige større friluftsaktiviteter skal fremover planlægges, så de ikke foregår i yngleperioden.

- Med de mange observationer af ulve i Midtjylland er det naturligt, at vi tager ulven med i planlægningen af vores arbejde, når vi kigger 15 år frem.

- Det er jo sandsynligt, at de får unger på et tidspunkt, som vi skal skærme mod forstyrrelser. Det er vi forpligtet til ifølge habitatdirektivet, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen i Midtjylland.

Der er størst chancer for, at ulve slår sig ned og yngler i Midtjylland, hvor der er store uforstyrrede skovområder og masser af råvildt.

Den første ulv i nyere tid blev fundet død i Nationalpark Thy i 2012. Siden har forskerne kortlagt cirka 40 forskellige ulve og heraf en håndfuld hunner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip