Nu kan du blive gift på havet

Sig ja til din kommende ægtefælle midt på fjorden.

Folketinget førstebehandler tirsdag et forslag fremsat af socialminister Manu Sareen (R), som skal gøre det muligt at tilbyde borgerlige vielser lige der, hvor brudeparret ønsker det - for eksempel på en fjord eller på havet.

- Jeg er meget glad for, at vi med lovforslaget giver kommunerne en mulighed for at tilbyde de kommende ægtepar en borgerlig vielse uden for kommunen og på steder, der betyder noget særligt for det enkelte par.

- Hvis man for eksempel elsker havet eller fjorden, så vil kommunerne få muligheden for at opfylde ønsket om en vielse her, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

I dag foretages borgerlige vielser normalt på rådhuset, men borgerne kan efter ønske også blive viet i eksempelvis skoven eller i egen have, men endnu ikke på vandet.

Kolding Kommune er en af de kommuner, som tidligere har haft problemer med vielser foretaget på den lokale fjord.

- Vi kom i klemme, fordi vi havde foretaget vielser ude på vandet, og efterfølgende blev de vielser erklæret ugyldige, så vi måtte vie parrene igen, og de fik så to bryllupsdage, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V).

Han glæder sig derfor over udsigten til at få lov at vie borgerne lige der, hvor de ønsker det, også selvom det er uden for kommunegrænsen.

- Det er borgernært og sætter borgerne i centrum. De skal jo ikke tænke på, hvilken kommune de bliver viet i, eller om det er på land eller vand. Det skal jo være en glædelig dag, siger han.

Vælger man at blive gift i en anden kommune end den, man bor i, kræver det dog en forudgående godkendelse fra den pågældende kommune.

Vælger man den traditionelle vej og vil giftes i en kirke, kræver det, at mindst den ene af parterne er medlem af folkekirken. Desuden kræver det præstens tilladelse, hvis man ønsker at blive gift i en kirke, som man ikke har en særlig tilknytning til.

Bliver lovforslaget om udvidelsen af de borgerlige vielser vedtaget, træder den nye lov i kraft 1. juli 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip