Nu kan du få hash-kondomer

09/04/2014 15:16

Michael Lauritsen

Nyheder

Mest læste i dag

Forestil dig et gedigent knald i dunsten fra en rygende joint med fjolletobak. Det kan nu blive virkelighed - bare uden røgen og rusen.

Den danske webshob, kondomland.dk, har fra i mandags haft 'cannadomet' i sortimentet. Det grønne latex-kondom, der er produceret i Holland, er smurt ind i glidecreme, som er blandet med cannabis-ekstrakt. Kondomet dufter og smager af cannabis.

SE OGSÅ: Elektrisk kondom skal få mænd til at dyrke sikker sex

Shoppens daglige bestyrer, Thomas Pedersen, ser hashkondomet som en alternativ måde at nå unge kunder på.

- Kondomet er godkendt efter alle kunstens regler, og man bliver jo ikke skæv af at bruge det. Det er egentlig mere en gimmick og et skørt blikfang, der forhåbentlig kan få flere unge til at synes, det er sjovt at bruge kondom, siger han til Dagens.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Foreningen Sex og Samfund, der blandt andet arbejder for seksuel trivsel og forebyggelse af seksuelt overførte sygdomme, har ingen holdning til, hvorvidt det er fornuftigt eller ej at markedsføre kondomer med hashsmag.

- Det vigtigste for os er udbredelsen af kondomer. Det er det, der skal til for, at unge undgår at blive smittet med kønssygdomme. Folk må vælge de kondomer, der virker for dem. Om det så er med hash - eller jordbærsmag, siger kommunikationsmedarbejder Jane Kofod til Dagens.dk.

Sundhedordfører for Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen, ser ikke noget problem i kondomer, der smager og dufter som et ulovligt rusmiddel.

- Cannabis er ikke legalt i Danmark, og jeg kan godt forstå, hvis produktet kan være anstødende. Men det var noget andet, hvis produktet var euforiserende. Så var det klart i strid med dansk lovgivning, siger han til Dagens.dk og fortsætter:

- Smagsstoffer er bare smagsstoffer, og dufte er bare dufte. Vi vil ikke lovgive mod den ene eller den anden smag til kondomer. Det er kun godt, hvis det kan få flere til at bruge kondom.

Cannadomet koster 10 kroner stykket. Ifølge Thomas Pedersen fra kondomland.dk blev der solgt godt af de grønne knaldeballoner på sexmessen i Brøndbyhallen i sidste uge.