Nu kan du købe et italiensk middelalderslot med 80 værelser

Mens det bliver sværere og sværere at få en lejlighed i København, og grundskylden stiger i de fleste af landets kommuner, så er det imidlertid blevet nemmere at blive ejer af et middelalderslot i Italien.

Ejendomsselskabet Concierge Auctions har nemlig sat italienske Castel Valer til salg.

Stedet er et fuldt møbleret italiensk slot, der ligger ved foden af bjergkæden Dolomitterne, og det har indtil nu været ejet af den samme familie, som fik slottet overdraget i det 14. århundrede.

Det gigantiske middelalderslot indeholder 3300 kvadratmeter til at boltre sig på. Blandt andet er der 15 soveværelser, 14 badeværelser, fem køkkener, et bibliotek, to kapeller, en vinkælder og en svømmepøl.

Selve grunden er 7,5 hektar, og området indeholder ud over selve slottet også et stykke skov, en frugthave og private veje, der fører op til slottet.

- Hjemmet indeholder en masse historie om både min familie og mit land. Jeg elsker især detaljerne i det gotiske kapel, og jeg er også glad for Ulrich-hallen, der er opkaldt efter min forfader. Jeg håber, at de nye ejere vil nyde stedet lige så meget, som jeg har gjort, siger stedets nuværende ejer, grev Ulrich Spaur af Flavon og Valer.

Slottet bliver solgt på auktion 8. september.

Charlie Smith, der er rådgiver i Concierge Auctions, siger i en pressemeddelelse, at man nu har "en sjælden mulighed" for at blive ejer af et middelalderslot.

- Grunden vil være helt ideel for en køber, der leder efter et privat sted, hvor man kan trække sig tilbage. Eller en person, der vil drive stedet videre som en forretning for turister, der kan nyde historien og den vidunderlige beliggenhed, siger han.

Slottet i Italien er tidligere blevet vurderet til omkring 35 millioner euro, skriver hjemmesiden marketwatch.com. Det svarer omtrent til 260 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip