Nu kan Michael Jackson-sygdom måske kureres

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

28/02/2013

Mest læste i dag

 

Det verdensberømte popikon Micheal Jackson blev ført med mørk hud, men på grund af sygdommen vitiligo forsvandt farvepigmenterne fra hans hud, og gjorde ham hvid.

Personer med vitiligo, har ikke bare pletter, som er lysere end den medfødte hudfarve, men direkte hvid, og ind i mellem kraftigt rød, da pletterne er utroligt følsomme, og derved meget nemt bliver solskoldede.

Ved at sprøjte nyt DNA ind i forsøgsmus har det lykkedes forskergruppen med dansk deltagelse, at få de hvide pletter til at blive mindre og mindre, skriver Videnskab.dk

- Indtil videre har vi kun afprøvet behandlingen på mus. Men det ser ud til at virke rigtig godt, og vi håber på, at vi i fremtiden kan overføre behandlingen til mennesker, siger lektor John Nieland, som er leder af en forskningsgruppe for bioprocesteknologi ved Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet.

-Musenes pletter forsvandt, og deres hud kom tilbage til den normale mørke farve. Så vi kunne virkelig se, at det havde en effekt på sygdommen, fortæller han.