Nu kan smertefuld penis-sygdom fikses uden operation

Tilbagevendende smerter ved samleje og en penis, som bliver mere og mere krum, må være skrækscenariet for de fleste mænd.

Det er virkeligheden for cirka 133.000 danske mænd, som rammes af Peyronies - i daglig tale krum penis.

Bindevævssygdommen fører store smerter og deformiteter af penis med sig. Indtil fornylig var den eneste behandlingsmulighed at blive opereret. En operation, som gjorde penis kortere.

Men nu kan en ny behandling med indsprøjtninger hjælpe uden operation. Det er lægemiddelproducenten Sobi A/S, der står bag den ny behandling og fortæller om den i en pressemeddelelse.

En af de mange mænd, der har lidt af Peyronies, er Jesper Jensen, som er far til fem børn. Trods et velfungerende sexliv begyndte han pludselig at opleve smerter ved samleje.

Gradvist blev hans penis mere og mere krum.

- Man bliver meget chokeret, når ens penis pludselig ser anderledes ud, og man oplever en snert af angst og en masse tanker flyver igennem ens hoved. Det er jo egentlig ikke til diskussion, hvorvidt man skal til lægen, for man vil gerne vide, om det er alvorligt. Alligevel slog jeg det i første omgang hen og overvejede en ekstra gang, da det ikke er sjovt at skulle gå til lægen med noget som dette, fortæller Jesper Jensen.

Læs også: Det siger en mands tænder om hans penis

Jesper måtte til en urolog med speciale i penissygdomme, før han fik stillet sin diagnose og kunne komme i behandling. Indtil for nylig har den eneste behandlingsmulighed for ham været en operation, som indebar, at penis blev forkortet. Men for Jesper kom en operation ikke på tale.

Det er han glad for.

- Operation kom ikke på tale, fordi der var kommet en medicinsk behandling. Jeg ville have overvejet, hvorvidt jeg ville gå med til en operation. Det er vigtigt for mig, at behandlingen gav mig en god mulighed for at opretholde mit sexliv, og det er de færreste mænd, der ønsker at få skåret i sin penis, siger Jesper Jensen.

Den ny behandling indeholder et enzym, der bliver givet ved indsprøjtning. Enzymet nedbryder arvævet, som gør penissen krum.

Sammen med en forsigtig udretning og udstrækning af penis kan indsprøjtningen mindske graden af krumning. Behandlingen løber over nogle måneder. Patienten skal selv bidrage til at udrette krumningen.

Udstrækningsøvelser er en del af behandlingen. Derefter kommer forbedringerne langsomt.

Læs også: 11 fakta om penisser, som selv mænd sandsynligvis ikke vidste

Den ny behandling er godkendt til voksne mænd, som har en peniskrumning på mindst 30 grader.

Den samme behandling bruges også til sygdommen kuskefingre, hvor det er fingrene, der krummer.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip