Nu må bankerne skære ind til benet og fyre

Jagten på at reducere omkostningerne i bankerne intensiveres, og det vil i 2013 koste tusindvis af arbejdspladser i sektoren, skriver Jyllands-Posten.

Bankerne forventer at skære 2400 arbejdspladser væk i år mod 1300 sidste år. Det er en stigning på mere end 80 procent, og dermed kommer antallet af bankansatte ned på cirka 40.000 i Danmark.

Det viser en undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening, som har spurgt bankerne om deres forventninger for i år.

- Tendensen er, at hver gang tre går på pension, skal der måske kun ansættes en, og det er bestemt ikke slut endnu.

- Jeg forventer, at det vil blive ved på den måde i hvert fald et par år endnu, siger Mariane Dissing, administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen viser samtidig, at de mindre banker forholdsmæssigt forventer at skære flest medarbejdere væk i 2013.

Mens der for bankerne i gennemsnit er tale om en reduktion på godt fem procent, er tallet otte procent for de mindre banker.

Direktør i Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup, mener at det skyldes, at de fleste af de mange bankfusioner i 2012 var mellem de mindre banker.

- De fusioner, der var i 2012, var primært mellem mindre pengeinstitutter.

- Derfor er det ikke overraskende, at man ytrer en forventning om færre ansatte end ellers, når man skal tilpasse sig med de overlap af filialer og stabsfunktioner, der er i den forbindelse, siger Jan Kondrup til avisen.

Kilde: Jyllands-Posten

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip