Nu må flygtninge selv betale for togturen

Skrevet af admin

11/09/2015

Mest læste i dag

Der skal ikke længere ses gennem fingre med flygtninge, der tager toget mod Sverige uden at have købt billet.

Det oplyser DSB, der dermed fraviger fra "den ekstraordinære situation", som de mente der var tale om torsdag, hvor de bad deres konduktører om at udvise konduite over for flygtninge, der rejste videre gennem Danmark.

Torsdag rejste hundredvis af flygtninge med tog gennem Danmark for at komme videre til øvrige nordiske lande.

Politiet gav frit lejde for videre rejse gennem landet til flygtninge og immigranter efter at have tilbageholdt et stort antal flygtninge og migranter i Padborg og Rødbyhavn siden søndag.

Samtidig vendte trafikken stort set tilbage til normalen torsdag, efter alt togtrafik til Tyskland var blevet suspenderet i løbet af onsdagen.

Selvom der nu igen kører tog til og fra Padborg, oplyser DSB dog, at tog i Rødby fortsat ikke må fragtes via Rødby-Puttgarden færgen.

Derfor stopper og vender alle tog i Rødby på ubestemt tid. Dog oplyser DSB, at det er muligt at gå om bord på færgerne.

Skulle tilbagevenden til den normale situation udløse et stort antal bøder til flygtninge, tyder noget dog på, at flygtningene alligevel ikke behøver bekymre sig om deres pengebeholdning.

Ifølge DR Øsjylland har en ny fond ved navn "Venligfonden" besluttet, at de vil forsøge at betale de bøder, der eventuelt skulle tilkomme flygtninge på rejse.

Fredag fortsætter politiets praksis med at lade flygtning og migranter rejse frit gennem Danmark. De bliver altså ikke forsøgt registreret med fingeraftryk, med mindre de søger om asyl i Danmark.

I alt har kun 668 af de 3200 personer, der er kommet til Danmark siden søndag søgt om asyl. Resten formodes at være rejst videre mod Sverige og de øvrige nordiske lande.

/ritzau/