Nu slipper Margrethe tøjlerne - Mary tager over

Statsbesøget fra Mexico gav en klar antydning af, at der blæser nye vinde i det danske kongehus.

For da den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto var på statsbesøg i, var det ikke som vanligt dronning Margrethe, der stod i spidsen for statsbesøget. Det skriver ugebladet HER&NU.

Sammen med resten af den kongelige familie hentede den 76-årige Dronning præsidenten i lufthavnen, og hun stod også selv for velkomsttalen ved gallataflet onsdag aften.

Men herefter slap dronning Margrethe tøjlerne, og resten af tiden var det Kronprinsparret, som tog sig af præsidentparret.

Det var i særdeleshed Mary, som kom på arbejde. Kronprinsessen var rundt flere forskellige steder selskab med præsidentfruen Angélica Rivera.

Læs også: Kongehuset ændrer Henriks titel: Han er ikke længere prinsgemal

Til HER&NU fortæller kongehusekspert Lars Hovbakke, hvorfor statsbesøget blev overladt til Mary og Frederik.

- Den vigtigste forklaring er, at der er en lang tradition for - både i det danske og i andre europæiske kongehuse - at når Kronprinsparret er ved at være klar til at blive kongepar, er det naturligt, at de tager over, siger Lars Hovbakke til ugebladet.

Kronprinsparret havde et pakket program under det to dage lange besøg, der blandt andet bød på rundvisning på Kronborg, museumsbesøg og et smut forbi både en børnehave og en skole.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip