Nu udklækkes lærere uden styr på stavningen

Retskrivningen blandt lærere på landets folkeskoler risikerer i fremtiden at blive dårligere.

Sådan lyder advarslen fra Dansklærerforeningen og censorformandskabet for læreruddannelsen, som er bekymrede over, at den mundtlige og den skriftlige eksamen i dansk på læreruddannelsen er slået sammen til én samlet eksamen, skriver Kristeligt Dagblad.

I en rapport om danskeksamen på læreruddannelserne anbefaler censorformandskabet, der arbejder for udvikling og sikring af kvaliteten af læreruddannelsen, at der gives karakter for både den mundtlige og den skriftlige eksamen.

Dansklærerforeningen har ligeledes presset på for at få genindført den skriftlige karakter.

Det vil kræve en bekendtgørelsesændring og dermed, at forligskredsen i Folketinget træder sammen.

Problemet med den nye danskeksamen er ifølge formanden for Dansklærerforeningen, Jacob Buris Andersen, at det kan være vanskeligt at teste de studerendes skriftlige kompetencer.

Studerende kan nemlig med en god mundtlig præstation ved det grønne bord bestå, selv om retskrivningen ikke er på plads.

- Man kan godt forestille sig at have en studerende, der er god mundtligt, men dårlig skriftligt, som alligevel bliver dansklærer, sådan som reglerne er nu. Hvis de studerende har problemer med stavningen, kan de desuden få nogen til at hjælpe sig, da man har 24 timer til prøven, siger han til Kristeligt Dagblad.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) mener imidlertid, at det er en misforståelse af de nye prøveregler, hvis der er censorer, som lader studerende bestå en lærereksamen, uden at de har basale skriftlige færdigheder.

Hun henviser til, at man har indført to delprøver for at sikre en grundig afprøvning af de studerende.

- Hvis en censor ud fra én af delprøverne bliver overbevist om, at den studerende ikke på forsvarlig vis kan varetage undervisning, så skal censor naturligvis ikke lade den studerende bestå den samlede prøve, siger ministeren til Kristeligt Dagblad.

Den relativt nye eksamensform trådte i kraft med den nye læreruddannelse i sommeren 2013.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip