Nu vil amerikanerne slå deres indsatte ihjel i gaskamre

De amerikanske fængsler har haft store problemer med at henrette fangerne på dødsgangene efter blandt andre det danske medicinalfirma Lundbeck, nægtede at sælge den medicin, der blev brugt henrettelser. 

Samtidig har det andet medicin, de har forsøgt at bruge, vist sig ikke at være særlig effektivt, hvilket har ført til langsomme og smertefulde henrettelser. 

Læs også: Støtten til dødsstraf falder markant i USA. 

Det har nu ført til, at politikere i delstaten Oklahoma har tilladt, at man kan bruge gas til at henrette fanger på dødsgangen. 

Guvernøren i Oklahoma, Mary Fallin, har underskrevet aftalen, og nu skal staten bruge lidt over en million kroner på at bygge et gaskammer i et af fængslerne i staten. 

Ifølge politikerne vil brugen af kvælstof ved henrettelser være mere humant end de indsprøjtninger, der har vist sig at være smertefulde og ineffektive.

Læs også: Disse vælgere går ind for dødsstraf

Brugen af kvælstof skal skabe en tilstand hos fangen, der hedder hypoxi, hvor blodet i kroppens væv får tilført for lidt ilt. Og det er en human måde at dø på, mener politikerne. 

- Dødsstraf er en passende straf for vores værste kriminelle og hypoxi er accepteret som en af de mest humane metoder at eksekvere straffen på, siger senator Anthony Sykes, der var en af fortalerne for den nye metode, ifølge Mirror. 

Tidligere har delstaten Utah gjort det lovligt, at slå indsatte på dødsgangen ihjel ved at skyde dem. 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip