Nu vil tjetjensk præsident redde jyske Marius

Danmark får ikke lov til at aflive endnu en giraf ved navn Marius. Ikke hvis det står til den tjetjenske præsident Ramzan Kadyrov.

På instagram tilbyder præsidenten derfor at adoptere hangiraffen Marius, som inden længe kan komme i overskud i Jyllands Park Zoo, og derfor muligvis må lide samme skæbne som dens københavnske navnbror.

LÆS OGSÅ: Marius-sagen: Her sætter zoo-direktør journalist på plads

København Zoo kom på hele verdens læber, da man i weekenden aflivede den unge hangiraf Marius, fordi han ikke kunne indgå i det europæiske avlsprogram.

Det er altså denne "forbrydelse," som Ramzan Kadyrov ikke ønsker at se gentaget. Det skriver The Guardian.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Jeg har læst, at de i Danmark vil aflive endnu en giraf. Af humanitære grunde er jeg parat til at tage mig af Marius. Vi kan garantere ham gode levevilkår og sørge for hans helbred, skriver præsidenten på Instagram til en collage med billeder af københavnske Marius, der bliver dissekeret og fodret til løverne.

Ramzan Kadyrov er blevet forbundet med tortur og brud på menneskerettighederne, men er også kendt som en stor dyreven og har sin egen zoologiske have, hvor han altså nu tilbyder den jyske Marius et nyt hjem.

LÆS OGSÅ: Uden avlsværdi: Jyske Marius risikrer også aflivning

Marius fra Jyllands Park Zoo er ikke raceren og kan derfor ikke indgå i et avlsprogram. I øjeblikket venter parken på at modtage en mage til deres racerene hangiraf Elmer. Når det sker, vil Marius ryge ud i kulden og risikerer at blive aflivet, som sin københavnske fætter. 

 

Dagens Gossip