Ny aftale: Kirkerne i Aarhus sætter kirkeskatten ned

Det er måske ikke et store bløb borgerne kommer til at spare, men alligevel er der nu udsigt til en lavere kirkeskat i Aarhus Kommune.

I kommunen er der en lang tradition for dialog og frivillige aftaler mellem Aarhus Kommune og kirkerne i Aarhus. og netop det baner nu vejen for en sænkning af skatteprocenten.

De aarhusianske kirker kan i princippet selv fastlægge indtægts- og udgiftsniveau, men i Aarhus Kommune har der i en årrække være tradition for at indgå frivillige aftaler med kirkerne omkring indtægts- og udgiftsniveau.

Det er på den baggrund, at der nu er indgået en ny frivillig aftale, der med afsæt i den sunde økonomi i de aarhusianske kirker lægger op at sænke kirkeskatten fra 0,79% til 0,75% for årene 2014 og 2015.

Satsen fastsættes endeligt i forbindelse med budgetvedtagelsen for de enkelte år. Der er samtidig enighed om, at kirkeskatten skal sænkes yderligere, hvis der efter aftalens udløb i 2015 er rum til det i kirkernes økonomi.

- Aftalen er et godt eksempel på det forbilledlige samarbejde, vi har mellem kommune og kirker i Aarhus Kommune. Der er grund til at rose kirkerne for deres skarpe økonomistyring – og så naturligvis glæde sig over at skatteprocenten for aarhusianerne får et lille nøk nedad, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Svend Morville, der er formand for provstiudvalgene, er også godt tilfreds.

- Vi er rigtig glade for aftalen, fordi den tydeligt viser, at vi i de aarhusianske kirker har styr på både vores økonomi og styringen af den. Aftalen er et godt signal til de aarhusianske borgere om, at kirkerne er sig sit ansvar bevidst, som en del af samfundet og vores fælles virkelighed, siger han.
 

 

Dagens Gossip