Ny Australian Open-overraskelse: Azarenka ryger ud

Kvinderækken ved Australian Open er igen ramt af en stor overraskelse. Sidste års og forriges års vinder af grand slam-turneringen, Victoria Azarenka, blev tidligt onsdag dansk tid slået ud af turneringen i kvartfinalen.

Den andenseedede hviderusser tabte i tre sæt til Agnieszka Radwanska 1-6, 7-5, 0-6.

Det så i første omgang ud til, at det ville blive en hurtig sejr for den femteseedede polak, der med stort set fejlfrit spil var på kurs mod at uddele æg i første sæt. Det til stor irritation for hviderusseren, der arrigt slog sig selv med sin ketsjer.

Azarenka fik afveget ydmygelsen og kom tilbage i andet sæt. Men i tredje sæt blev det altså til de berygtede æg - 6-0 i polsk favør.

Radwanska, der aldrig tidligere er nået længere end kvartfinalen i turneringen, havde forinden tabt syv gange til hviderusseren.

- Jeg har spillet et par kvartfinaler før, og jeg sagde til mig selv, at en dag bliver du nødt til at tage et skidt fremad og komme i semifinalen og finalen. Jeg er så glad for, at det lykkedes, siger Radwanska efter kampen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det var meget svært. Jeg har tabt så mange gange mod hende tidligere, og jeg ved, at hun er en fantastisk spiller, meget konsistent, så jeg måtte spille mit bedste tennis, fortsætter hun.

Med Azarenkas nederlag er ingen fra kvindernes top-tre repræsenteret i semifinalerne, da også verdens nummer et og tre, Serena Williams og Maria Sharapova, er blevet slået ud af turneringen.

Heller ikke sidste års vinder på herresiden, Novak Djokovic, får mulighed for at genvinde tilten. Han blev tirsdag slået ud i kvartfinalen af Stanislas Wawrinka fra Schweiz.

Femteseedede Radwanska møder 20.-seedede Dominika Cibulkova i sin semifinale. Cibulkova vandt tidligere på dagen sikkert over Simona Halep i to sæt 6-3, 6-0.

Den anden semifinale står mellem fjerdeseedede Li Na og den canadiske teenager Eugenie Bouchard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip