Ny barsk video viser politimand dræbe sort mand over defekt baglygte

En hvid betjent fra den amerikanske delstat South Carolina bliver tiltalt for drab, efter at han lørdag skød og dræbte en sort mand, der angiveligt forsøgte at flygte fra betjenten.

Det oplyser lokale myndigheder i byen North Charleston tirsdag.

- Når du har gjort noget forkert, har du gjort noget forkert, siger byens borgmester Keith Summey ifølge Reuters på et pressemøde.

- Hvis du har truffet et forkert valg, er jeg ligeglad med, om du står bag politiskiltet eller er en civil borger. Du er nødt til at leve med konsekvenserne af dit valg, siger han videre.

En video offentliggjort af The New York Times viser offeret - en 50-årig sort mand - forsøge at løbe væk fra betjenten, der afgiver en række skud mod mandens ryg.

Episoden udspillede sig, efter at den 50-årige blev stoppet for at have en defekt baglygte på sin bil, skriver lokale medier ifølge Reuters.

Videoen blev tilsyneladende optaget af en tilfældigt forbipasserende mand, og det er efter at have set filmen, at myndighederne har valgt at rejse tiltale.

På videoen ser det ud til, at den flygtende mand ikke er bevæbnet. Den 33-årige betjent affyrer sin pistol otte gange, hvorefter offeret falder til jorden.

Ifølge politiets rapport affyrer betjenten i første omgang sin strømpistol, efter tumult lykkes det dog den sorte mand at komme væk. Herefter skyder politimanden.

- Skud affyret, målet er uskadeliggjort. Han tog min strømpistol, lød det fra betjenten over politiradioen umiddelbart efter, skriver The New York Times.

Vidnets optagelser viser dog, at strømpistolen ligger på jorden, da den 50-årige forsøger at flygte, og skuddene falder først, da manden er flere meter væk.

Chris Stewart, der er advokat for offerets familie, siger til The New York Times, at den 50-årige har været anholdt 10 gange - mest for at skylde børnebidrag. Det skulle ifølge advokaten også være grund til, at han forsøgte at flygte.

- Han var bagud i betalingerne af børnebidrag, og han ville ikke i fængsel for det, siger Chris Stewart.

Advokaten oplyser, at den sorte mand ifølge retsmedicineren blev ramt af fem skud - tre gange i ryggen, et i balden og et i øret. Mindst en kugle skulle have nået hjertet.

Både FBI, South Carolinas anklagemyndighed og en afdeling under Justitsministeriet deltager i undersøgelser af den seneste skudepisode.

Se videoen herunder:

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip