Ny bedemands-trend: Få en rød kiste til jul og en gul kiste til påske

Skrevet af Sol Stoffregen

|

05/12/2013

Dagens topnyheder

Rød, gul og grøn er normalt ikke de første farver, der dukker op, når man tænker på kister. Men en ny kulørt trend inden for begravelsesverdenen er på vej frem i Danmark.  

Flere begravelsesbutikker i landet tilbyder kunderne kulørte kister - såkaldte tema-kister. Vil man have en rød kiste til jul, kan man få det. Eller en gul kiste til påske. Eller en grøn kiste til foråret.

Begravelse Danmark i Helsingør i Nordsjælland er en af de butikker, der for en uge siden begyndte at have en rød kiste og urne i udstillingsvinduet. Det skriver Helsingør Dagblad.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning  

De anderledes kister vækker både glæde og forargelse hos de forbipasserende i Helsingør.

- Og den havde ikke stået der i 10 minutter, før det første menneske kom ind i forretningen for at spørge, hvad det var for noget, fortæller medarbejder i Begravelse Danmark, Mette Pedersen, til Helsingør Dagblad og tilføjer:

- En ældre mand kom også ind for at fortælle, at der er flere beboere her i gaderne, der ikke er begejstrede for vores udstilling af den røde kiste.

LÆS OGSÅ: Bedemænd satser på internetsalg

Mette Pedersen og resten af personalet i forretningen tager henvendelserne med ro i sindet.

- Vi er helt klar over, at vores udstilling tiltrækker nogen, men også kan virke frastødende. Vi har nu valgt at sige, at vi godt tør vise, hvad der er muligt inden for dette felt, og at vi også er åbne for at drøfte, om det skal være sådan eller ej, siger Mette Pedersen, som er glad for at folk kommer ind i forretningen og fortæller deres mening.

Begravelse Danmark er medlem af foreningen Liv og Død, hvis formål er at nedbryde tabuer omkring disse emner.