Ny beskæftigelsesminister: Reformen er helt afgørende

Mens en dagpengekommission er ved at finde ud af, hvordan nye regler på området skal se ud, vil Henrik Dam Kristensen (S), som fredag har fået overdraget Beskæftigelsesministeriet af Mette Frederiksen (S), ikke afsløre, hvilke idéer han selv måtte have til en kommende reform.

Men én ting er han dog sikker på:

- Det, der skal komme ud af det arbejde, skal være et system, som skaber mere tryghed, end det vi har i dag, siger den nye minister.

- Det, der måske var en af fejlene ved det nuværende dagpengesystem, var, at det blev til på en sen aften, uden at det var gennemarbejdet. Derfor beder vi folk, der har forstand på det, og hvor parterne er en del af det, om at komme med forslag til en gennemarbejdet model.

- Den kommer så, og så skal vi nok blive præcise, når vi ser den, forsikrer han ved overdragelsen af ministeriet.

Dagpengekommissionen skal være færdig med arbejdet i september 2015.

Mette Frederiksens bøn til sin efterfølger er også, at Henrik Dam Kristensen bruger masser af energi på at finde en god løsning på netop dagpengespørgsmålet.

- Vi står i en situation, hvor tusindvis af danskere er blevet hårdt ramt af en økonomisk krise og en hård indfasning af en dagpengereform.

- Vores socialdemokratiske bud, synes jeg, skal være, at der skal være dagpengeregler, hvor færre falder ud af vores dagpengesystem, for tryghed er vigtigt, også når man mister sit arbejde, siger Mette Frederiksen, som nu skal være justitsminister.

Mette Frederiksen udtrykker ved sin afskedstale også et håb om, at Henrik Dam Kristensen vil sørge for, at kontanthjælpsreformen, førtidspensionsreformen samt sygedagepengereformen kommer til at virke til gavn for dem, det handler om.

Og netop implementeringen af reformerne, vil den nye minister fokusere på:

- Jeg ved, ligesom du siger, at reformen er fuldstændig afgørende. Det er der, den politiske slåskamp er. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan den bliver implementeret, og det vil jeg prøve at påtage mig, så meget som jeg overhovedet kan, siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip