Ny Blatter-modstander har ingen støtte på hjemmefronten

Tilfredsheden var udtalt hos blandt andre Uefa-præsident Michel Platini, da Jordans prins Ali bin Al-Hussein tidligere på ugen offentliggjorde sit kandidatur til det kommende præsidentvalg i verdensfodboldforbundet Fifa.

Men begejstringen hjemme i det asiatiske fodboldforbund (AFC) er til gengæld til at overse. Prinsen skal åbenbart ikke forvente den store opbakning fra de asiatiske medlemslande til at vippe 78-årige Sepp Blatter af præsidentpinden.

- Vi har gjort det klart, hvilken vej vi går ved Fifa-valget, og alle 46 lande støtter Sepp Blatter i kampen for at opnå en femte periode. Intet er ændret, siger AFC-præsident Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa til nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten undrer sig over prins Alis kandidatur, som ikke var "handlet af" med AFC på forhånd.

- Jeg var overrasket, da jeg så det i pressen. Hvis der er en kandidat fra Asien, skal Asien føre ham frem. Ikke den anden vej rundt, så nogen kan nominere sig selv uden at konsultere AFC.

- I den sidste ende har han jo brug for forbundets opbakning, lyder det fra Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa.

Prins Ali bin Al-Hussein er lige nu vicepræsident i Fifa og en af Michel Platinis allierede. På den måde kan han formentlig forvente mange europæiske stemmer.

DBU's formand, Jesper Møller, har erklæret sig tilfreds med, at Blatter bliver udfordret, men har ikke lagt sig endeligt fast på, hvor Danmarks stemme skal placeres ved valget 29. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip