Ny bog om "De unge mødre": Se billeder og citater her

De færreste tv-programmer får så megen omtale som "De unge mødre" har fået det.

Serien om blandt andre pigerne Sabrina Larsen, Nadja Krag og Hannah Ginic, der har fået børn i en meget tidlig alder, og som de fleste har en mening om.

Lige fra, at nogen synes de er seje, mens andre mener de slet ikke kan løfte den tunge opgave.

Nu har Michael Klint sat det hele sammen i en bog, der går bag om "De unge mødre". Bogen emmer både af alle fordommene om de unge mødre - men rummer også store passager af alvor, hvor alvoren er allermest alvorlig.

Vi kommer tæt på tankerne, da Hannah får tvangsfjernet sin datter, og da en livstruende sygdom dukker op.

Her er hele historien om de tre piger, og bogen formår både at fastholde deres sande jeg, men samtidig forholde sig kritisk til pigernes forløb og verdenssyn.

Bogen er med andre ord ikke kun for tilhængere af "De unge mødre", men for alle, der interesserer sig for debatten om, hvornår man skal få børn.

Vi har samlet både en masse billeder af mødrene (klik dig igennem i vort billedgalleri) - og her er nogle citater fra bogen:

 

- Men jeg satte mig ned med og lavede en seddel omkring, jamen hvad er godt, og hvad er dårligt ved at få et barn. Sabrina om den svære beslutning, da hun skal beslutte om hun vil beholde barnet.

- Min mor havde advaret mig mod p-piller, som hun mente, man kunne få kræft af. Så det er fandme også hendes skyld, vil jeg sige. Hannah om sin graviditet som 16-årig.

- Jeg er jo en meget ung mor, så de vil gerne se, at jeg kan klare det uden støte og uden at flippe ud. Det sidste sagde de ikke, men de vil jo simpelthen holde øje med os. Hannah om Skive Kommunes kontrol forud for fødslen.

- Han havde ikke været i seng med en pige før, så han var jomfru. Og 14 dage efter bliver jeg gravid. Det kom som et kæmpe chok. Sabrina om sin graviditet som 14-årig.

- Mine veninder er der stadig, men vil de også være der om nogle måneder, når jeg har født? Det håber jeg, men jeg kunen godt frygte, at de forsvinder. Sabrinas tanker under graviditeten.

- De sagde vi havde for mange dyr. Vi havde fire hunde og tre katte. Ja, jeg ved ikke, hvordan de så ser på familier, der har grise. køer og høns i massevis. Er det så også et problem? Sabrina om kommunens overvågning efter fødslen.

 

Alle fotos: Carsten Ingemann.

Hvad er din yndlingssætning- eller replik fra De unge mødre? Og hvad er din mening om serien? Skriv den her i kommentarfeltet:

 

Dagens Gossip