Ny cykelstrategi skal gøre Danmark til et bedre cykelland

Flere danskere skal vælge jernhesten, som deres fortrukne transportmiddel.

Derfor præsenterer transportminister Magnus Heunicke (S) fredag regeringens nye cykelstrategi, som skal gøre Danmark til et bedre cykelland.

- Vi kan ikke være tilfredse med, at danskerne cykler mindre end tidligere. Vi skal være ambitiøse, målrettede og klar til at yde en indsats for at fremme cyklismen i Danmark, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Cykelstrategien omfatter visionerne, som ifølge ministeren skal danne udgangspunkt for de næste mange års indsats på cykelområde.

De Radikales transportordfører, Andreas Steenberg, nævner cyklismens fordele:

- Cyklen er et fantastisk transportmiddel, som giver den enkelte en masse frihed fra køreplaner og bilkøer. Det er også en meget billig transportform. Det er godt for miljøet, trængslen og for folkesundheden, siger Andreas Steenberg, til Ritzau.

Strategien er delt op i tre indsatsområder: Hverdagscyklisme, som skal få flere danskere til at cykle til og fra arbejde og uddannelse. Cykelturisme, der skal gøre det attraktivt, at cykle i fritiden og på ferier. Og så skal cyklisterne føle sig sikre i trafikken.

Strategien lægger op til, at der skal være bedre cykelparkering ved stationer og de store arbejdspladser.

Derudover skal der anlægges cykelstier, som forbinder togstationer, busstoppesteder og arbejdspladser, og der skal flere cykelstier på landet, så det bliver mere sikkert for børnene at cykle.

- Vi kan se, at det virker i de byer, der har gjort det. Danskerne gider nemlig godt at cykle, hvis faciliteterne er til det, siger Andreas Steenberg.

Der er afsat 200 millioner til cykelstrategien, penge som kommunerne kan søge.

Ifølge Andreas Steenberg skal projekterne gerne udmøntes i løbet af efteråret eller vinteren.

- Vi skal også have gang i de større provinsbyer, som halter lidt bagefter København. Der er allerede nogle projekter i gang, men netop med den her pulje, bliver pengene bredt ud, så også provinsen kan komme med, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip