Ny DF-formand: Nu er Thulesen Dahls afløser fundet

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl går af som formand i Dansk Folkeparti, og bliver afløst af Morten Messerschmidt.

Kristian Thulesen Dahl går af som formand for Dansk Folkeparti. I dag er hans afløser blevet fundet, og valget er faldet på Morten Messerschmidt. Det skriver DR.

Læs også

Sundhedsstyrelsen præsenterer nye corona-retningslinjer

Op mod 1.000 medlemmer af Dansk Folkeparti har i dag været samlet i Herning. Det har de været med henblik på at finde den tredje formand af det danske parti, der - som nævnt - endte med at blive Morten Messerschmidt.

Messerschmidt fik i alt 499 stemmer, men Martin Henriksen fik 219 stemmer og Merete Dea Larsen fik 104 stemmer.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Valget stod mellem Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, der hver især har holdt en tale for de øvrige medlemmer af Dansk Folkeparti, som har deltaget ved afstemningen i dag.

Afstemningen foregik på ganske traditionel vis. Hver enkelt af de mere end 800 medlemmer, der skulle stemme, skulle skrive navnet på den af de tre kandidater, de ønskede som formand for partiet på en håndskreven stemmeseddel.

Efterfølgende er alle stemmesedler blevet lagt i postkasser, som er blevet åbnet af en række stemmeoptællere. Dernæst er de mange hundrede stemmer blevet talt, hvorefter det blev præsenteret, at Morten Messerschmidt er blevet udnævnt som ny formand for Dansk Folkeparti.

Det hele har været styret af Dansk Folkepartis egne vedtægter, hvori det fremgår, at man kun kan blive udnævnt som formand, såfremt man får et absolut flertal af stemmerne.

Læs også

Pfizer melder ud: Årlig coronavaccine er målet

Det vil sige, at det er nødvendigt, at man som kandidat til formandsposten i partiet skal have mere end halvdelen af stemmerne. I alt har der 831 delegerede og dermed stemmeberettigede medlemmer til stede i kongressalen i Herning.

 

Dagens Gossip