Ny dokumentar: Engelske kvinder er vilde med dansk vikingesæd

At dansk sæd er en eftertragtet eksportvare har været kendt i flere år, men ifølge en ny dokumentar på BCC, så er interessen for dansk sæd blandt britiske kvinder og par eksploderet de seneste år. 

Årsagen skal ifølge dokumentaren findes i, at der for nogle år siden kom et voldsomt fald i antallet af britiske sæddonorer, da myndighederne gjorde det ulovligt at donere sæd anonymt. 

Derudover kommer dansk sædmed en lang række informationer om donoren. Hvor man med britisk sæd kun får hår og øjenfarve at vide, så tilbyder den danske sædbank Cryos, oplysninger om den danske donors familiebaggrund, arbejde, uddannelse og billeder af vedkommende som baby. 

- For mig var det lidt ligesom en datingside. Jeg valgte den donor, der mindede meste om den mand, jeg ville have som far til mit barn i det virkelige liv, forklarer en af dokumentarens hovedpersoner Jemma Watts, ifølge Daily Mail.

Dyr sæd

Men det er ikke billigt for de britiske kvinder, at blive insemineret med dansk 'vikinge-sæd'. Det koster ca. 4500 kroner at få en sending leveret til en adresse i Storbritannien fra Danmark. 

En af kvinderne i dokumentaren beskriver, hvordan hun stoppede med at følge sine udgifter til at blive insemineret med dansk sæd, da hun havde brugt over 720.000 kroner på det.

Det samme mønster gør sig gældende i en af Ruslands største sædbanker, Spermobank. Her er dansk og skandinavisk sæd næsten fire gange så dyrt som russisk sæd, men stadig særdeles eftertragtet.

Tusindvis af vikinge-børn

Men dokumentaren forholder sig også kritisk til den danske sæd-eksport.

Cryos vurderer, at der er 3-4000 børn i Storbritannien, og en enkelt dansk mand kan sagtens være far til 100 børn, hvilket potentielt kan give problemer, hvis de begynder at finde sammen uden at vide, at de stammer fra den samme donor. 

Dokumentarens instruktør har også fundet det vigtigt at pointere, at kun 25 procent af insemineringerne er succesfulde. Hvilket gør processen dyr og følelsesmæssigt udfordrende. 

- Det er en af årsagerne til, at så mange bliver ved og ved, når de først har åbnet for drømmen om en baby, kan de ikke stoppe igen, siger instruktøren Sue Bourne ifølge Daily Mail

Dokumentaren hedder 'Modern Times: The Vikings Are Coming', og den bliver vist på BBC2 den. 29. januar. 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip