Ny ejendomsvurdering udskydes yderligere

Danske boligejere skal efter alt at dømme væbne sig med tålmodighed, når det gælder implementeringen af et nyt system for ejendomsvurderinger.

Forventningen er, at det nye system først er klar til at blive implementeret i 2017, erfarer Ritzau og flere andre medier.

Torsdag skal et ekspertudvalg aflevere en længe ventet rapport om, hvordan man kan indrette en ny måde at håndtere ejendomsvurderingerne på efter voldsom kritik af det hidtidige system.

I kølvandet på præsentationen ventes regeringen at forsøge at få politisk opbakning til at udsætte reparationen af ejendomsvurderingerne, som - myndighederne siden 2007 var klar over - var stærkt upræcise.

Rigsrevisionen afdækkede i 2013 omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger.

Rigsrevisionen anførte blandt andet, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, husene blev handlet til.

For 41 procent af de huse, som blev solgt i andet halvår af 2011, var ejendomsvurderingen for høj, mens den var for lav i 34 procent af tilfældene, konkluderede Rigsrevisionen.

Ekspertudvalget blev nedsat i oktober sidste år og har siden arbejdet med at finde løsninger til et nyt system. Løsninger, der vel at mærke ikke må resultere i, at der ændres i det nuværende provenu, som statskassen får ud af det hidtidige system.

Samtidig valgte regeringen tidligere at aflyse ejendomsvurderingerne for 2013 og i stedet vente på de nye vurderinger for 2015. Men det ser altså nu ud til at måtte udskydes yderligere to år.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, beklager, at danskerne nu kan se frem til at vente endnu længere tid på at få styr på ejendomsvurderingerne.

- Det er brandærgerligt og en begmand for regeringen, at det nye system må udskydes, siger han til Ritzau.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Benny Engelbrecht (S).

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip