Ny EM-joker er landet: Møller kommer med ny energi

Mandag aften sad hun og så håndbold på tv og forberedte sig på en kærestetur til København med planlagt afgang tirsdag morgen.

Men med Lotte Grigels uheld før EM-kampen mod Ungarn ændrede planerne sig for Lærke Møller, der kort efter kampen fik et opkald fra landstræner Jan Pytlick.

- Så var det om at gøre sig klar. Jeg skulle med flyveren klokken 6.15 fra Aalborg. Nu glæder jeg mig til at røre bolden, se hallen og mærke stemningen, siger Lærke Møller.

Hun var ikke helt uforberedt på at have Pytlick i røret. Da hun hørte, at den var galt fat med playmaker-kollegaen, øjnede Lærke Møller muligheden for en tur til Debrecen.

- Jeg så ikke optakten til kampen, men der kom hurtigt sms'er om, at der var noget galt med Lotte. Så tænkte jeg da på, om det nu blev mig, der skulle herned. Da begyndte jeg mentalt at indstille mig på det.

- Det er rigtig synd for Lotte. Jeg har selv stået i den situation, og jeg ved, hvordan hun har det. Men jeg vil gribe chancen og gøre alt for, at vi kommer i semifinalen, siger Lærke Møller.

Hun blev også hasteindkaldt mod slutningen af turneringen ved EM for to år siden. Ved den lejlighed afløste hun Sofie Bloch i truppen, men indkaldelsen af Møller skulle primært ses i lyset af, at Lotte Grigel havde problemer med sit ene knæ.

Nu gentager historien sig altså, og Møller ved, hvad hun går ind til.

- Udfordringen er at komme ind i den rytme, der er på holdet i forhold til alt det, der foregår i lejren. Det har jeg ikke været en del af, og det kan jeg ikke gøre noget ved.

- Til gengæld kommer jeg ind med ny energi, og folk har da allerede joket med, om de ikke kunne få overført lidt energi, for det er jo ved at være mange kampe, de har spillet, siger hun.

Jan Pytlick slår fast, at han vil give Lærke Møller spilletid i kampen mod Spanien onsdag aften, der er knald-eller-fald om en plads i semifinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip