Ny finanslov chokerer: Unge på kontanthjælp får flere penge

Det bliver lidt nemmere at være ung under 30 år på kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Som del af finansloven er regeringen, Enhedslisten og SF enige om at ændre på reglerne, så rådighedsbeløbet for flere tusinde unge stiger, erfarer Ritzau.

Til gengæld kan det være, at færre unge vil være motiveret til at søge arbejde, når de får flere penge mellem hænderne.

Partierne i rød blok er klar med flere ændringer af kontanthjælpssystemet, som ellers sidste år var igennem en større reform, der trådte i kraft 1. januar i år.

Ifølge Ritzaus oplysninger er der dog enighed om at ændre på flere dele af reformen. Det vil blandt andet betyde, at flere tusinde unge på kontanthjælp og uddannelseshjælp får hævet deres rådighedsbeløb.

Parterne er enige om at afskaffe de lave satser for unge forsørgere på kontant- og uddannelseshjælp. I dag er den laveste forsørgersats til unge på uddannelseshjælp 5962 kroner om måneden. Den hæves til 8344 kroner.

Er man ung forsørger på kontanthjælp, hæves den laveste sats fra 7013 kroner til 9669 kroner om måneden.

Det er et forsøg på at gøre op med problemer i kontanthjælpsreformen, hvor nogle unge blev presset over på de lave ydelser, hvis deres samboende partner fik en højere ydelse eller kom i arbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip