Ny forening vil opspore efterlyste danskere

For en uge siden var det frivillige fra gruppen Missing People Denmark, der fandt en savnet mand i Hareskoven. Nu stifter gruppen, der leder efter savnede personer, en forening. Det skriver DR P4 København.

Flere hundrede frivillige har tre gange ledt efter savnede forskellige steder i landet efter at have tilmeldt sig via Facebook-gruppen Missing People Denmark, der har godt 2500 medlemmer. Nu bliver gruppen så en egentlig forening, der vil hjælpe politiet med eftersøgningsarbejdet.

- Det er vigtigt for os at hjælpe de pårørende med at få vished, siger René Nielsen, ansvarlig for Missing People Denmark, til DR P4 København.

Foreningen stiftes 14. september. Der skal være 12 underafdelinger i Danmark, én i hver politikreds. Foreningen bidrager selv med specialtrænede hunde og udstyr til de frivillige.

- Det er klart en politiopgave. Men vi har oplevet, at politiet har knappe ressourcer. Når det handler om kriminalitet og levende mennesker, så sætter man alt ind.

- Men på et tidspunkt daler interessen. Man kommer ud over den periode, hvor der er gode chancer for at finde folk i live. Og det er der, vi kommer ind, siger René Nielsen.

Gruppen forsøgte for få dage siden at hjælpe Syd- og Sønderjyllands Politi med at lede efter den savnede Kamilla Hantusch. Men politiet afviste gruppen og bad om arbejdsro.

- De tre eftersøgninger, vi har lavet, har været i samarbejde med politiet. Hvis der er mistanke om kriminalitet, og vi risikerer at gå i vejen for politiet, så respekterer vi en afvisning, siger René Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip