Ny forskning: Derfor skal du ikke spise for to, når du er gravid

"Jeg spiser for to" er en frase, som man ofte kan høre fra gravide kvinder. Det gør de som sådan også, men nu viser forskning fra Instituttet for Klinisk Fysiologi i Pisa i Italien, at livmoderen beskytter fostret dårligere mod stresshomonet cortisol, når moderen fik en fed kost, fortæller Daily Mail.

Dette betyder, at fostrets vækst hæmmes, hvilket kan føre til depression senere i livet. 

Læs også: Derfor har dit barn brug for bedstemor

Man har gennem studiet observeret 13.000 mennesker, som blev født i 1930erne og 1940erne. 

Undersøgelsen fandt også ud af, at overvægt kædet sammen med en større vægtforøgelse under graviditeten påvirker telomerne, som er byggestenene omkring DNA. Lange telomer gør DNA stærkere og bedre til at genere, mens korte telomer er et tegn på sygdom og et kortere liv. En unødig vægtforøgelse under graviditet forkorter telomoner og giver således barnets hårdere vilkår i livet.

Læs også: Lægerne tabte pusten, da de så, at dette lille mirakel var i live

Dr Patricia Iozzo fra instituttet siger, at selv hvis en kvinde lider af overvægt og korte telomer, så kan hun vende situationen ved at spise sundt og være fysisk aktiv. 

- Studiet har vist vigtigheden i at forhindre overvægt i graviditeten, forhindre unødig vægtforøgelse og indtagelsen af sundkost. Der er en klar sammenhæng mellem det og et sundt barn,- siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip