Ny forskning: Ekstra kilo på sidebenene mindsker risikoen for demens

Vi står over for et godt gammeldags dilemma, efter at forskere har gravet i forholdet mellem fedme og demens. Forskerne ville undersøge, om et højt BMI giver demens. 

Resultatet ikke bare modbeviste tesen; at overvægtige hyppigere bliver demente, men vendte tesen på hovedet:

Forsøgsdeltagere med ekstra kilo på sidebenene blev fik sjældnere den skrækkelige sygdom end normalvægtige gjorde.

Sammenlignet med normalvægtige mennesker havde svært overvægtige 29 procent lavere risiko for at få demens end normalvægtige. 

Læs også: 8 grunde til at du skal være glad for dine fyldige lår

Undervægtige havde 34 procent højere risiko for at blive demente og var dermed særligt udsatte, ifølge studiet, der er publiceret i the Lancet Diabetes and Endocrinology.

Hele 1,9 millioner britter har deltaget i forsøget, der er foretaget af forskere ved ’Oxon Epidemiology’ og ‘London School of Hygiene and Tropical Medicine’. Forsøget har strukket sig over to årtier.

Dilemmaet er jo så, at hverken demens eller svær fedme medfører noget godt for os. Forskerne påpeger derfor også, at resultaterne ikke er ensbetydende med, at fedme er løsningen på alt ondt.

- Du kan ikke gå fra denne læsning og tænke, at det er ok at være overvægtig eller svært fed. Selvom det har positive effekter (at være fed red.), lever du måske ikke længe nok til at opleve fordelene, siger den ledende forsker, Dr. Qizilbash til BBC om studiet.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip