Ny forskning: Så lidt husker dine dyr

Hvis du har prøvet at give din hund, kat, kanariefugl eller kæleko en grundig skideballe fordi de for 20. gang har lavet noget, som de ikke må, så er der rent faktisk en rigtig god grund, fortæller Daily Mail.

Når man sammenligner dyrs og menneskers hukommelser, så har man fundet ud af, at dyr ikke husker specifikke episoder, men derimod husker informationer, som kan hjælpe dem med at overleve. 

Læs også: Her er det lille trick, der gør underværker for din hukommelse

I en ny undersøgelse fra Stockholms Universitet, hvor man har undersøgt 25 dyrearter - fra duer til delfiner - kan man konstatere, at gennemsnitslængden for dyrs korttidshukommelse er 27 sekunder. 

- Når det kommer til korttidshukommelsen, så har vi fundet ud af, at det stort set er ens for alle dyr,- siger Johan Lind, professor i etologi ved Stockholms Universitet.

Læs også: Hun filmede bare en krabbe ved vandet, men fangede en højst besynderlig begivenhed

Man fandt ud af, at hunde glemmer en oplevelse efter cirka to minutter og chimpanser glemmer efter cirka 20 sekunder. 

- Det er lidt overraskende, at chimpanser glemmer hurtigere end rotter, men resultaterne er tydelige,- fortsætter Johan Lind. 

Læs også: 'Legend' blev skudt to gange mens han beskyttede familien mod indbrudstyve

Han forklarer, at menneskets hukommelse er meget bedre, fordi vi er mere modtagelige for indtryk. 

Forskerne opdagede også, at dyrs hukommelse er delt op i flere dele, hvor de kun kan huske specifikke informationer, men det kan de til gengæld huske ekstremt længe. For eksempel, så kan en krage huske, hvor den har gemt nødder i månedsvis. Omvendt, kan den glemme visse ting efter et minut.

 

Dagens Gossip