Ny forskning: Vask op i hånden og beskyt dine børn mod allergier

Kan der være en sammenhæng mellem, hvordan du vasker tallerkener og dine børns udvikling af allergier?

Ifølge et nyt forskningsprojekt er svaret ja.

Undersøgelsen er blevet offentliggjort i tidsskriftet Pediatrics, hvor forskerne kiggede på forskellige former for adfærd i hjemmet og sammenholdt dem med børns udvikling af allergier, skriver New York Times.

Ideen bag var den såkaldte hygiejnehypotese, der siger, at børn der er opvokset i et hjem, hvor de bliver udsat for bakterier, har mindre tilbøjelighed til at udvikle allergier og generelt set udvikler et stærkere immunforsvar. 

Forskerne undersøgt omkring 1000 svenske børn og deres forældre i et område omkring Gøteborg i Sverige. De så blandt andet på, hvilke former for mad, børnene fik - om der eksempelvis blev serveret æg, kød og mælk fra en gård uden forbehandling, og så så de på, om familierne vaskede op i hånden eller brugte en opvaskemaskine. 

Og netop ved opvasken viste der sig tegn på, at der var en forbindelse med udvikling af allergier. 

I de hjem hvor opvasken blev udført i hånden, udviklede halvt så mange børn allergier, som i de hjem, der brugte opvaskemaskine. Og allergitilfældende faldt yderligere i de familier, hvor børnene spiste gæret mad og madprodukterne var købt direkte på en gård.

Ifølge Bill Hesselmar, der er en af forskerne bag undersøgelse, er der sandsynligvis positive sider ved brug af opvaskemaskinen, men det tyder på, at de efterladte bakterier ved håndopvask, kan have en beskyttende effekt på børns allergier. 

han understreger dog, at resultaterne påviser en sammenhæng og ikke en årsag, hvilket der skal yderligere studier til for at fastslå. 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip