Ny islamistisk massakre koster 36 livet i DR Congo

En massakre i det nordøstlige DR Congo har kostet 36 mennesker livet.

Det menes at være militante islamister fra nabolandet Uganda, der med macheter og økser gik til angreb, siger myndighederne i DR Congo søndag.

Samtidig vokser kritikken af hæren og FN's fredsbevarende styrker, der tilsyneladende er ude af stand til at forhindre de gentagne massakrer.

Det natlige angreb i området Beni nær grænsen til Uganda er således blot det seneste i en række dødelige angreb, som de overvejende muslimske oprørere menes at stå bag.

Flere end 200 mennesker har siden oktober mistet livet i angreb, der alle følger et lignende mønster: Angriberne ankommer om natten bevæbnet med macheter og slagter beboere, herunder kvinder og børn.

Den islamistiske oprørsgruppe De Allierede Demokratiske Styrker og Den Nationale Hær for Befrielsen af Uganda (ADF-Nalu) har terroriseret landsbyboere i grænseområdet mellem DR Congo og Uganda, siden den blev drevet ud af sit hjemland i 1995.

I januar indledte den congolesiske hær og soldater fra FN en offensiv mod ADF-Nalu.

Dengang mente man, at gruppen var alvorligt sat tilbage, men siden da har oprørerne, der holder til i DR Congos jungle, vundet terræn.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip