Ny K-formand kan ikke tale i Folketinget

Når de Konservatives kommende leder, Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen, fremover skal forsøge at slå sit navn fast i landspolitik, så bliver det ikke fra Folketingets talerstol.

Herfra er det kun medlemmer af Folketinget og ministrene, der taler, og det er Søren Pape altså afskrevet fra i og med, at han ikke er valgt ind.

Dermed kan han heller ikke stille op og deltage i den nye debatform, som er indført i Folketinget, hvor partiernes ledere på faste dage kan skyde løs på statsminister Helle Thorning-Schmidt og dermed forsøge at sætte deres egen dagsorden.

Ifølge Ritzaus oplysninger har man hos de Konservative endnu ikke taget endeligt stilling til, hvordan den situation skal håndteres.

Der kan sendes erstatninger til de såkaldte "spørgetimer til statsministeren", men om partiet stiller med en fast erstatning - og hvem det i givet fald bliver - eller om der fra gang til gang bliver skiftet ud under debatterne, er altså endnu uvist.

Torsdag klokken 10 mødes medlemmerne af De Konservatives folketingsgruppe på Christiansborg.

Her forventer Lars Barfoed, at Brian Mikkelsen, Lene Espersen, Per Stig Møller og de øvrige konservative folketingsmedlemmer vil være enige i at pege på Søren Pape Poulsen som politisk leder i stedet for Lars Barfoed.

Efter gruppemødet ventes der klokken 11 torsdag at blive afholdt et pressemøde med Søren Pape Poulsen.

Lars Barfoed fortsætter på posten som partiformand frem til Det Konservative Folkepartis Landsråd den 27. og 28. september i Tivoli Congress Center i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip