Ny kontantydelse til en milliard

Regeringen, SF og Enhedslisten er blevet enige om en ny, midlertidig kontantydelse, der skal sikre forsørgelse til dem, der over de kommende år opbruger retten til dagpenge eller den særlige arbejdsmarkedsydelse.

I alt afsættes der næsten en milliard kroner over tre år til initiativet, startende med 610 millioner kroner til næste år, erfarer Ritzau.

Med kontantydelsen vil personer, der opbruger retten til dagpenge i 2015, være sikret forsørgelse i op til tre år. Herefter udfases kontantydelsen gradvist med et kvartal pr. halvår.

Personer, der opbruger retten til dagpenge i første halvdel af 2017, er således de sidste med mulighed for at modtage kontantydelsen.

Ydelsen ligger på niveau med den særlige arbejdsmarkedsydelse - der ligeledes er et midlertidigt tiltag - der skulle opbløde den dagpengereform, som i 2010 blev aftalt mellem den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti og vedtaget med De Radikales stemmer.

Slagsmålet om dagpengene var - ganske som vanligt - den helt store knude, der skulle løses under årets finanslovforhandlinger mellem regeringen og venstrefløjen, der nu også rummer SF, der sidste år var en del af regeringen.

Og den faldt på plads med aftalen om den midlertidige kontantydelse, som er målrettet folk uden anden offentlig forsørgelse, og som samtidig deltager i nyttejob, virksomhedspraktik, og i øvrigt står til rådighed for arbejdsmarkedet og er klar til at tage imod et formidlet job.

Det er kommunerne, der får ansvaret for at administrere og udbetale kontantydelsen til de ledige. Ydelsen gøres uafhængig af den formue, som de ledige måtte have i forvejen, og den er ikke omfattet af reglerne for gensidig forsørgerpligt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip