Ny måling: Dansk Folkeparti er større end nogensinde

Noget tyder på, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, gør noget rigtigt. Hele 22 procent af de danske vælgere ville i hvert fald sætte deres kryds ved Dansk Folkeparti, hvis der var valg til Folketinget i morgen.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken.

Målingen kommer efter en uge, hvor Socialdemokraterne ellers har forsøgt at angribe Dansk Folkeparti med anklager om, at de er økonomisk uansvarlige. Men kampagnen har tilsyneladende ikke ændret danskernes syn på Dansk Folkeparti.

Socialdemokraterne står med sine 20,3 procent af stemmerne for fjerde Megafon-måling i træk til at være Danmarks tredjestørste parti. Til sammenligning fik socialdemokraterne 24,8 procent af stemmerne ved valget i 2011.

Venstre topper meningsmålingen med 26,4 procent. Dermed går Lars Løkke Rasmussen og partifællerne et procentpoint frem i forhold til sidste måneds Megafon-måling. Men målingen ligger stadig lige under valgresultatet fra 2011, hvor partiet fik 26,7 procent af stemmerne.

Til gengæld kan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes partifæller trøste sig med, at det er anden Megafon-måling i træk, der byder på fremgang for regeringspartiet. Desuden er det første gang siden januar, at socialdemokraterne får mere end hver femte stemme.

Men her stopper glæderne også for Thorning og co. Lars Løkke og den blå blok øger nemlig forspringet. 57,5 procent af vælgerne vil i den nye måling sætte kryds ved et parti på den borgerlige fløj. Det samme gør sig gældende for 42,5 procent for de partier, der peger på Thorning.

På venstrefløjen ser Enhedslisten ud til at have mistet pusten lidt. Partiet går tilbage fra 11,2 procent ved meningsmålingen i slutningen af maj til 9,7 procent i den nyeste måling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip