Ny måling sender Venstre ned som tredjestørste parti

Venstre fortsætter nedturen og mister i en ny meningsmåling titlen som Danmarks største parti, som ellers har været Venstres siden folketingsvalget i 2011.

Ifølge en ny meningsmåling fra Megafon for TV2 og Politiken overhaler både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne nu Venstre og sender altså partiet ned på tredjepladsen.

Hvis der var folketingsvalg i morgen viser målingen, at 19,3 procent af vælgerne vil sætte krydset ud for Venstre. Det er ifølge tv2.dk et markant fald i forhold til en lignende måling fra for en uge siden, hvor Venstre stod til at få 23 procent af stemmerne.

Målingen sender Socialdemokraterne tilbage på pladsen som Danmarks største parti med 22,9 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti tager andenpladsen med 21,3 procent.

I tidligere målinger har der været stor afstand mellem rød og blå blok, men den nye måling viser, at de blås forspring skrumper.

De fire partier i blå blok står i målingen til 51,9 procent af stemmerne, og dermed er der kun 3,8 procentpoint ned til rød blok med 48,1 procent. Ifølge TV2 var forspringet for en uge siden på 8,2 procentpoint.

Venstre er kommet i modvind efter ugers ballade om partiets indkøb af tøj for 152.000 kroner til formanden, betaling af ferie til Løkkes familie og rengøring for formandens røg på ikke-ryger hotelværelser samt tvivl om skattebetaling for tøjet.

Ved EU-Parlamentsvalget gik Venstre markant tilbage og mistede et mandat. En tilbagegang, som Lars Løkke Rasmussen har taget ansvaret for.

Tirsdag skal Løkke mødes med hovedbestyrelsen for at få opbakning til at fortsætte som formand.

Megafon-målingen er foretaget blandt 1077 repræsentativt udvalgte danskere, der fra den 26. til 28. maj er blevet spurgt, hvor de vil sætte deres kryds.

/ritzau/

 

Dagens Gossip