Ny måling varsler valggyser: Thorning ånder Løkke i nakken

Skrevet af admin

28/05/2015

Mest læste i dag

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen står fortsat til at få nøglerne til Statsministeriet tilbage efter folketingsvalget.

Men rød blok har halet ind på blå blok.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Blå blok står i målingen til 52,6 procent af stemmerne, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), regeringen og resten af rød blok får opbakning fra 47,4 procent af vælgerne.

I den seneste Voxmeter-måling, som blev offentliggjort i mandags, stod rød blok til 45,6 procent, mens blå blok mønstrede 54,3 procent af stemmerne.

Begge procenttal er inklusive stemmerne fra henholdsvis Kristendemokraterne og Alternativet. Men begge partier er imidlertid langt fra spærregrænsen i målingen, og de står dermed ikke til at udløse mandater.

I mandater er forskellen mellem blokkene nu 93-82 i blå bloks favør, mens det i mandags var 96-79 i blå bloks favør.

Målingen er den første fra Voxmeter, efter at Helle Thorning-Schmidt onsdag udskrev valg til Folketinget til afholdelse 18. juni.

Socialdemokraterne står i målingen til at blive landets største parti med 25,1 procent af stemmerne - 0,3 procent bedre end valgresultatet i 2011.

Venstre følger efter med 22,5 procent, hvilket er en tilbagegang i forhold til 2011-valgets 26,7 procent.

Det er fortsat De Radikale og SF, som trækker rød blok ned, men begge partier går en anelse frem sammenlignet med målingen før valgudskrivelsen. De Radikale står til 6,1 procent, mens SF er står til 6,3 procent af stemmerne.

I blå blok går det fortsat godt for fremadstormende Liberal Alliance, som nu mønstrer 8,0 procent af stemmerne - svarende til 14 mandater.

Ved folketingsvalget i 2011 fik Liberal Alliance 5,0 procent af stemmerne, hvilket sikrede partiet ni mandater.

/ritzau/