Ny måling: Venstre vinder vælgere tilbage

Et døgn før danskerne stemte til kommunal- og regionsvalget, viste en meningsmåling fra Voxmeter foretaget for Ritzau, at Socialdemokraterne for første gang siden folketingsvalget havde overhalet Venstre.

Mindre end en uge efter viser en ny måling fra Megafon, foretaget for Politiken og TV2, at Venstre ligger til at få 29,3 procent af stemmerne.

Dermed går partiet frem 3,7 procentpoint i forhold til sidste måling fra samme institut og er på samme niveau, som før GGGI-sagen sendte Venstre-formanden, Lars Løkke Rasmussen, ud i et politisk stormvejr.

- Jeg er glad for opbakningen til Venstre, og jeg tror, der ligger et stort arbejde forude. Men det er vigtigt at holde fast i, at Danmarks udfordringer i dag er de samme, som de var for halvanden måned siden, siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) til Politiken.

Venstres nuværende tilslutning svarer til det, som partiet havde i slutningen af september, før det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen i kraft af sit formandskab for GGGI på 15 rejser havde rejst for en million kroner, heraf størstedelen på førsteklasse.

Samtidig fortsætter Socialdemokraterne med at gå frem, og partiet ligger nu på 22,2 procent af stemmerne, hvilket er 2,7 procentpoint fra valgresultatet i 2011.

TV2's politiske redaktør Henrik Qvortrup hæfter sig ved, at den nye måling må være en positiv nyhed for Lars Løkke Rasmussen.

- Det her er den anden gode nyhed for Lars Løkke Rasmussen på få dage. Han og partiet havde frygtet, at vælgerne ville straffe Venstre hårdere ved kommunalvalget som følge af Lars Løkkes rejsesag - det blev ikke tilfældet.

- Og nu kommer også denne måling, der tyder på, at vælgerblødningen er stoppet, siger Henrik Qvortrup til TV2.

Samlet set står blå blok til 54,2 procent af stemmerne, mens rød blok får en tilslutning på 45,8 procent af stemmerne. Målingen er foretaget den 18.-20 november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip