Ny målteknologi skal også bruges ved næste EM

Når de europæiske fodboldlandshold om to år skal kæmpe om EM-trofæet, ser det ud til, at de ligesom VM-holdene får hjælp af ny teknologi til at fastslå, om bolden er i mål.

Uefas franske præsident, Michel Platini, har ellers tidligere været stor modstander af systemet, der bliver brugt for første gang ved VM i Brasilien.

Men nu har den tidligere midtbanespiller og landsholdstræner ændret mening, lyder det fra Fifas præsident, Sepp Blatter.

- Jeg har talt med Uefa-præsident Michel Platini, der siger, at han vil indføre mållinjeteknologi ved det næste europamesterskab, siger Blatter, der også er tidligere modstander af systemet, ifølge Fifas hjemmeside.

Blatter blev omvendt, da Englands Frank Lampard fik underkendt et mål mod Tyskland ved VM i Sydafrika i 2010.

- Det hjælper dommeren og offentligheden, og nu er der ikke længere diskussion om, hvorvidt et mål blev scoret eller ej, og i sidste ende er det at score formålet med fodbold, lyder det fra Blatter.

- Jeg er sikker på, at de professionelle ligaer vil følge trop, fortsætter han.

Platini selv har endnu ikke udtalt sig om planerne, og Uefa siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at beslutningen ikke er endeligt truffet.

- Præsidenten har sagt, at Uefa vil se på muligheden for at indføre mållinjeteknologi ved EM i 2016, lyder det fra talsmand Pedro Pinto og tilføjer, at beslutningen først skal diskuteres af Uefas dommerkomité.

EM i 2016 bliver holdt i Frankrig.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip